Magnuz of Sweden

Second Life

This page, http://www.magnuz-se.com/sl/ref/ref010.html, was created 2008-08-13 and updated 2008-08-13 by admin@magnuz-se.com

 

References 2008-08-12: Sweden Map

 
 

Here is an external comment on my projects in Second Life.

Ett virtuellt Jönköping

2008-08-12 by Andreas Söderlund at Jnytt.se

Internetmänniskor kan vandra fram till Jönköping, läsa kommunstatistik och beundra landskapet. Magnus Zeisig har byggt upp ett Sverige i miniatyr i den virtuella världen Second Life.

Jönköping finns nu representerat i den virtuella världen Second Life. Hittills finns inte så mycket mer än ett kommunvapen och lite statistik, men mer är kanske på gång. Second Life är en virtuell 3D värld, där människor kan vandra omkring, umgås med varandra och bygga upp ett andra hem och liv. Världen har över 11 miljoner invånare. Den har en egen valuta, Linden dollar, som går att växla in från riktiga pengar.

Från stad till stad

Sverige har redan en egen officiell representation i Second Life, men nu finns alltså även Jönköping representerat. Det är en privatperson i Stockholm, Magnus Zeisig, som byggt upp ett Sverige i miniatyr. Människor i den virtuella världen kan vandra omkring i Sverige och gå från stad till stad. Städerna har ännu inga byggnader, utan består hittills bara av landhöjningar. Ovanför städerna svävar kommunens vapen och kommunstatistik. Klickar besökaren på kommunvapnet kommer han till kommunens hemsida. Zeisigs mål är att människor ska bli mer intresserade av geografi.
- Syftet är att göra folk intresserade av sådant på ett lustfullt sett. Man kan stå bredvid sin stad och se hur de andra kommunerna breder ut sig runt omkring, konstaterar han.

Kända byggnader

Zeisig har byggt upp Sverige på egen tid och med egna pengar. Det har kostat honom några tusen kronor och nu har han inte råd att vidareutveckla det. Han planerar ändå att eventuellt bygga upp 3D modeller av kända byggnader i varje stad, som Globen i Stockholm och Turning torso i Malmö. Vilken Jönköpingsbyggnad som kan komma att bli förevigad i den virtuella världen har han ännu inte bestämt sig för.

Andreas Söderlund
andreas.soderlund@jnytt.se

 
 

Design & © 2008 by Magnuz of Sweden